رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اینکه افزایش تعرفه برق چاه‌های کشاورزی و قطعی برق این چاه‌ها به تولید و امنیت غذایی کشور آسیب می‌زند، گفت: در شرایط جنگی، تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی باید در اولویت مسئولان باشد و نباید با افزایش هزینه‌های تولید، انگیزه بهره‌برداران برای ادامه فعالیت کاهش یابد.

افزایش ۴۰۰ برابری تعرفه برق چاه‌های کشاورزی انگیزه تولید را کاهش داده است

محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، در تشریح نشست امروز این کمیسیون با وزیر نیرو و معاونان وی، ضمن قدردانی از مجموعه وزارت نیرو برای اقدامات انجام‌شده در تأمین برق در شرایط جنگی، اظهار کرد: افزایش تعرفه برق چاه‌های کشاورزی به هیچ عنوان پذیرفته نیست و در حال حاضر تعرفه برق این چاه‌ها به شکل سرسام‌آوری افزایش پیدا کرده، به گونه‌ای که تقریباً ۴۰۰ برابر شده است.

وی افزود: این افزایش تعرفه انگیزه کشاورزان را برای تولید کاهش می‌دهد و شرایط به گونه‌ای شده که بخش قابل توجهی از بهره‌برداران در سراسر کشور بی‌انگیزه شده‌اند؛ بنابراین باید در این موضوع تجدیدنظر جدی صورت گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در کنار افزایش ۴۰۰ برابری تعرفه برق چاه‌های کشاورزی، موضوع قطعی برق این چاه‌ها نیز یکی دیگر از مسائل جدی بخش کشاورزی است که امروز در نشست کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.

وی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به امنیت غذایی در شرایط جنگی، تصریح کرد: در شرایط جنگی، تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی باید اولویت اصلی مسئولان کشور باشد. ضمن تشکر از مسئولان، شرایط فعلی کشور به گونه‌ای است که بهره‌بردار ما در حال بی‌انگیزه شدن است و به نوعی رغبت و انگیزه لازم برای تولید محصولات کشاورزی را از دست می‌دهد.

عسکری با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه، گفت: ما در برنامه هفتم توسعه بر اساس سنجه‌های مشخص تعیین کردیم که در چه نقطه‌ای قرار داریم و باید به چه نقطه‌ای برسیم؛ بنابراین اگر این رویه ادامه پیدا کند، قطعاً مشکلات بخش کشاورزی چند برابر خواهد شد و با اهداف تعیین‌شده در برنامه نیز فاصله خواهیم گرفت.

وی افزود: در همین راستا با رئیس جمهور محترم مکاتبه کردیم و خواستار تجدیدنظر در تعرفه‌های برق چاه‌های کشاورزی شدیم. از روز ۳۱ تیرماه نیز اعلام کردیم که باید این تعرفه‌ها مورد بازنگری قرار گیرد تا بتوانیم فضای مناسبی ایجاد کنیم و بهره‌برداران و تولیدکنندگان با خیال راحت به فعالیت خود ادامه دهند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: هدف ما این است که بتوانیم شرایط فعلی جنگی را مدیریت کنیم و موضوع سفره مردم، تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی کشور به گونه‌ای پیش برود که در نهایت به نتیجه و خروجی مطلوب برسیم.

عسکری با اشاره به محورهای اصلی نشست امروز کمیسیون با وزیر نیرو و معاونان وی، اظهار کرد: جلسه امروز حول محور دو موضوع اصلی برگزار شد؛ نخست بحث افزایش تعرفه برق چاه‌های کشاورزی که تقریباً ۴۰۰ برابر شده و دوم موضوع قطعی برق چاه‌های کشاورزی.

وی با تأکید بر ضرورت اولویت‌بندی در مدیریت قطعی برق، گفت: معتقدیم اگر میزان قطعی برق در بخش صنعت افزایش پیدا کند، خسارت آن به مراتب کمتر از خسارتی خواهد بود که از قطعی برق به بخش کشاورزی وارد می‌شود؛ چرا که بخش کشاورزی مستقیماً با سلامت مردم، سفره مردم، زندگی مردم و امنیت غذایی کشور ارتباط دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: در بخش صنعت می‌توان راهکارهای دیگری را برای مدیریت شرایط در نظر گرفت و در صورت نیاز، تأمین برخی محصولات از طریق واردات یا با تأخیر امکان‌پذیر است، اما در بخش کشاورزی چنین امکانی وجود ندارد و قطعی برق چاه‌ها مستقیماً بر تولید و تأمین محصولات اثر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: اتفاقی که اکنون در حال رخ دادن است، این است که قطعی برق چاه‌های کشاورزی بالغ بر ۳۰ درصد به بخش کشاورزی خسارت وارد می‌کند و این موضوع در شرایط فعلی قابل قبول نیست.

عسکری با اشاره به شرایط جنگی کشور، تأکید کرد: در شرایط جنگی و بر اساس برنامه هفتم توسعه، باید بخش کشاورزی فعال‌تر از گذشته باشد، بیش از گذشته تولید کند و ظرفیت‌های تولیدی کشور را فعال‌تر از گذشته به کار بگیریم؛ بنابراین نگاه ما این است که این موضوع را با جدیت دنبال کنیم.

وی افزود: امروز در کمیسیون مصوب کردیم که هر هفته با حضور معاونان وزیر نیرو، تشکل‌های بخش کشاورزی و تعدادی از نمایندگان، موضوع تعرفه و قطعی برق چاه‌های کشاورزی بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری شود و نتایج این تصمیمات نیز در قالب مکاتبه به رئیس جمهور محترم ابلاغ شود تا برای عملیاتی شدن آنها اقدام شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ظرف دو هفته آینده در کمیته‌ای که تشکیل می‌شود، تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام خواهیم داد تا با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم رضایتمندی بهره‌برداران را ایجاد کنیم و شرایطی فراهم شود که کشاورزان با خیال راحت به تولید خود ادامه دهند.

وی تأکید کرد: در کمیته‌ای که تشکیل خواهد شد، نگاه ما ایجاد رضایتمندی، افزایش میل و رغبت کشاورزان به تولید، افزایش تولید، تولید مطلوب‌تر و تولید باکیفیت‌تر است و امیدواریم با کمک وزارت نیرو بتوانیم این مسئله را حل کنیم./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار